Level: 20 [?]
Experience: 29,052
Next Level: 29,658
Mahsun Kýrmýzýgül sonunda Amerika'nýn en çok satan kadýn dergisi Cosmopolitan'ýn Türkiye versiyonuna girmeyi baþardý. Dergi için bir de moda çekimi yapan Mahsun verdi i pozlarla mankenlere taþ çýkarttý.... 09 Haziran 2008 Pazartesi 04:02Þarkýcýlýktan yönetmenli e soyunan Mahsun Kýrmýzýgül imaj de iþiminde sýnýr tanýmýyor. Dünyaca ünlü kadýn dergisi Cosmopolitan, Haziran sayýsýnda eski türkücü yeni yönetmene 6 sayfa ayýrdý. Röportajýn yanýsýra Kýrmýzýgül'le bir de moda çekimi yapan dergide Mahsun Kýrmýzýgül'ün sayfalarýný Lost dizisinin yakýþýklý Sawyer'ý Josh Holloway'le yapýlan röportaj izliyor. Moda çekiminde foto rafçý Cem Yurtseven'in yansýttý ý 'bambaþka bir Mahsun Kýrmýzýgül' Sawyer'ý gölgede býrakacak iddialý pozlarýyla dikkat çekiyor. Ünlü türkücünün moda çekiminde Gucci ve Guess marka kýyafetlerle verdi i pozlar da de iþimi ortaya koyuyor.
KENDÝNÝ KABUL ETTÝRDÝ
Ýlk filmi Beyaz Melek'le baþarý elde eden Mahsun Kýrmýzýgül Amerika'daki Houston Film Festivali'nde 'En iyi Yabancý Film' ve 'Jüri Özel En Ýyi Yönetmen' ödüllerini de topladý. Hal böyle olunca Mahsun Kýrmýzýgül'ün baþarýsýna modern kentli kadýn için moda, alýþveriþ, güzellik, cinsellik ve iliþkiler gibi konularý iþleyen Amerikan kökenli Cosmopolitan dergisi de kayýtsýz kalamadý. Röportajda "Bize de artýk onun baþarýlý bir yönetmen oldu unu kabul etmek ve baþarýlar dilemek kalýyor" denirken derginin Yayýn Yönetmeni Yasemin Demirkan ise editör yazýsýnda Kýrmýzýgül'den övgüyle sözetti. Demirkan, "Bu ay röportaj yaptý ýmýz herkese hayran olduk... Mahsun Kýrmýzýgül çekime vaktinde, etrafýnda bir "entourage" (muhit, çevre) olmadan ve üstüne güleryüzlü bir þekilde gelince kýsa bir þaþkýnlýk yaþadýk. Gerçekten de son zamanlarda bu kadar komplekssiz ve içten bir ünlü isimle karþýlaþmadýk. Kýrmýzýgül 'büyüdükçe küçülmelisin' sözünün hakkýný veren bir sanatçý oldu unu bize de kanýtladý" dedi.
Level: 22 [?]
Experience: 41,542
Next Level: 49,025
Müzikten Sinemaya Sýký Transfer; Mahsun Kýrmýzýgül
Özge Zeki
Mahsun Kýrmýzýgül, ilk yönetmenlik denemesi olan Beyaz Melek ile önemli bir baþarý elde etti. Uzun yýllardýr müzik dünyasýnda olan sanatçýnýn sinema vizyonunu çok sevdik. Onun için de Mahsun Kýrmýzýgül'ü yakýndan tanýyalým dedik.
Ayný zamanda yakýn arkadaþý olan menajeriyle bir çýrpýda gelip masaya oturdu Mahsun Kýrmýzýgül. Televizyonda kesinlikle daha kilolu ve kýsa boylu görünüyor. Oysa ki sportif bir yapýya sahip, uzun boylu ve oldukça þýk giyinen biri kendisi. Sorularýmý tek tek sýralýyorum, o da baþlýyor seri bir þekilde anlatmaya. Konudan konuya geçiyor ama her söyledi i mantýklý ve tutarlý. Bu, ünlülerde pek bulamadý ýmýz bir özelliktir. Sanatçýnýn geçen yýl çekti i Beyaz Melek, en son Amerika'daki Houston Film Festivali'nde "En Ýyi Yabancý Film" ve "Jüri Özel En Ýyi Yönetmen" ödüllerini kazandý. Özellikle ailevi de erlerin önemini kaybetti i Amerika'da bu, bir tesadüf olamaz. Kýrmýzýgül de bu tespitime katýlýyor ve Türkiye'de de durumun çok farklý olmadý ýný söyleyerek beni þaþýrtýyor. Magazinden her a zý yanan ünlü gibi yo urdu üfleyerek yemeye çalýþýyor. Yasaklý sorular sordu umda kibarca gülümsüyor ve hiçbir þey söylemeden bekliyor. O bekliyor, ben bekliyorum. Üç-beþ cümle kerpetenle alýnýp, sonraki soruya geçiliyor. Yönetmenli i; oynadý ý dizi setlerinde yönetmeni izleyerek ö renmiþ, 'Sette boþ zamanlarda herkes birbiriyle sohbet ederdi, ben yönetmenin yanýna gider onu izlerdim' diyor. Kesinlik çok çalýþkan ve hiperaktif biri. 'Hadi hadi sorularýný sor, akþama top oynayaca ým, çok iþim var' diyor. Yani ayný anda birkaç iþ yapan, planlý, programlý insanlardan Mahsun Kýrmýzýgül. Bu nedenle, en sevdi i çizgi roman kahramaný da Speedy Gonzales. Gerçekten ona da benziyor. Þu sýralar yeni film projeleri üzerine çalýþýyor ama di er yandan müzik de devam ediyor; en iyi türküleri derliyor. Beyaz Melek bu ay 15. Altýn Koza Uluslararasý Film Festivali'nde 12 Türk filmi arasýnda yarýþýyor olacak. Tabii ki hayalinde Oscar var. Tüm bu geliþmeler sonrasýnda bize de artýk onun baþarýlý bir yönetmen oldu unu kabul etmek ve baþarýlar dilemek kalýyor.
Amerika'da bir film festivalinde Beyaz Melek ödül aldý. Böyle bir baþarýyý bekliyor muydunuz?
Beyaz Melek evrensel bir konuya sahip: Kentleþmenin beraberinde getirdi i sorunlar bunlar aslýnda. Ýnsanlarýn bazý de erlerinden uzaklaþtý ýný vurgulayan bir film. Ve bu durum Batý'da had safhada. Ýnsanlar artýk ölüme terk ediliyorlar. Ve bütün yaþlýlar ölümü bekliyorlar. Bugün Norveç'e baktý ýnýzda 4 milyon nüfusun 2,5 milyonu yaþlý ve bir kenarda ölümü bekliyor. Amerika'ya bakýn, festivalde filmi izleyen insanlar özellikle yaþlýlar filmin sonunda öylece kaldýlar, bir süre hareket edemediler. Evrensel bir dil sinema. E er siz çok iyi bir þey ortaya koyuyorsanýz çok etnik olmadý ý sürece ilgi görüyor. Mesela onlara Do u da çok enteresan geldi. Ben artýk filmi de il, izleyenleri izliyorum. Nasýl tepki verdiklerini anlamaya çalýþýyorum. Filmin sonunda Amerikalýsý, zencisi, Porto Rikolusu, Meksikalýsý a lýyordu. Güzel bir þey bu. Neticede 'Vay be ne hayatlar varmýþ bizden uzaklarda. Biz de yaþlýyýz ama demek ki orada da yaþlýlara böyle kötü davranýlýyor' diyorlar. Çünkü buralar onlarýn bilmedi i bir dünya. Ben þimdi yeni bir pencere açtým. Film, benim için dünyaya açýlan bir kapý. Þu anda bu kapýyý hafif araladým. Ama daha iyi filmler yapmam için de tabii yapýlan eleþtiriler, giþenin iyi olmasý, bu filmin tartýþýlmasý, be enilmesi çok iyi. Sadece be enilseydi, hiç bu film üzerinde tartýþýlmasasaydý bir yönetmen olarak bu beni rahatsýz ederdi. Çünkü benim bundan sonra yapaca ým bütün filmlerin mutlaka bir sorunu olacak. Ben sorunsuz filmlerin yönetmeni olmak istemiyorum. Bir neden, bir sorun olmalý. Ben o nedenden yola çýkarak sinema yapaca ým. Beyaz Melek de birçok nedenin bir araya getirildi i bir filmdi.
Ödülü alýrken neler hissettiniz?
Hayatýmýn en güzel anlarýndan biriydi. Sinemanýn merkezi olan Amerika'dan iki ödül almýþ olmak tarif edilemez bir duygu. Sahnede ödül alýrken, hayatýmda kat etti im yolu ve nereden nereye geldi imi düþünüyordum. Ödül töreninden sonra farklý ülkelerden gelen sinemacýlarýn benimle foto raf çektirmek istemeleri çok hoþuma gitti, çok duygulandým. Sinemamýz adýna çok önemli olan bu iki ödül, dünya sinemasýna yön verenlerin u rak festivali olan Houston'dan Türkiye'ye, bizlere geldi. Bu baþarý, hikayenin evrenselli inin bir göstergesidir.